Veel inwoners van de regio Nijmegen halen vuurwerk in Duitsland. Bij de vakhandel of, zoals hier, bij de Aldi in Kranenburg. In Duitsland mag vuurwerk alleen in de laatste drie dagen van het jaar verkocht worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel inwoners van de regio Nijmegen halen vuurwerk in Duitsland. Bij de vakhandel of, zoals hier, bij de Aldi in Kranenburg. In Duitsland mag vuurwerk alleen in de laatste drie dagen van het jaar verkocht worden. © Ed van Alem

Burgemeester Berg en Dal wil invoerverbod op Duits vuurwerk: ‘Van de gekke dat we de achterdeur open laten’

pollGROESBEEK - Burgemeester Mark Slinkman van de grensgemeente Berg en Dal wil dat er een invoerverbod komt op vuurwerk uit Duitsland. In Duitsland is de verkoop van vuurwerk (nog) niet verboden. Veel Nederlanders uit de regio Nijmegen gaan de laatste drie dagen van het jaar altijd de grens over om daar goedkoper vuurwerk te kopen. 

60 reacties

 • RA Thijssen

  2 jaar geleden
  Hoezo kan de politie dit niet handhaven? Als dat de werkelijke reden is om dit jaar geen vuurwerk af te mogen steken dan is dat de grootste flauwekul. Andere jaren kan het ook en misschien dantoch wat meer politieagenten daar nu al voor inzetten in plaats van steeds langs de weg te staan bekeuren voor die enkelingen die zich niet aan de snelheid houden.
 • Harrie

  2 jaar geleden
  Niet goed geinformeerd??APELDOORN - De Gelderse intensive cares liggen vol. Propvol. Verpleegafdelingen nemen minder patiënten op, en toch moeten artsen op de IC's nog patiënten verplaatsen naar andere ziekenhuizen omdat er te weinig plek is. Dat is te zien in de laatste aflevering van Nu, in het ziekenhuis bij Omroep Gelderland.
 • Uw Buurman

  2 jaar geleden
  Terwijl de agent controleert aan de grens, gaan in de vogelaar-wijken de auto's in de brand omdat de jeugd zich verveeld. Het legale rotje of vuurpijltje dat in Nederland te koop was kan nauwelijks kwaad. Het echte probleem was altijd (illegaal) vuurwerk. ook licht vuurwerk illegaal maken lost dat probleem totaal niet op.
 • Uw Buurman

  2 jaar geleden
  Het is illegaal vuurwerk dat het probleem veroorzaakt waardoor we nu legaal vuurwerk verbieden.
 • Uw Buurman

  2 jaar geleden
  Bij het correct afsteken van legaal vuurwerk is de kans op zwaar lichamelijk letsel nihil.