Veel inwoners van de regio Nijmegen halen vuurwerk in Duitsland. Bij de vakhandel of, zoals hier, bij de Aldi in Kranenburg. In Duitsland mag vuurwerk alleen in de laatste drie dagen van het jaar verkocht worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel inwoners van de regio Nijmegen halen vuurwerk in Duitsland. Bij de vakhandel of, zoals hier, bij de Aldi in Kranenburg. In Duitsland mag vuurwerk alleen in de laatste drie dagen van het jaar verkocht worden. © Ed van Alem

Burgemeester Berg en Dal wil invoerverbod op Duits vuurwerk: ‘Van de gekke dat we de achterdeur open laten’

pollGROESBEEK - Burgemeester Mark Slinkman van de grensgemeente Berg en Dal wil dat er een invoerverbod komt op vuurwerk uit Duitsland. In Duitsland is de verkoop van vuurwerk (nog) niet verboden. Veel Nederlanders uit de regio Nijmegen gaan de laatste drie dagen van het jaar altijd de grens over om daar goedkoper vuurwerk te kopen. 

  1. Ongelooflijk! Grosjean overleeft vuurzee na bizarre crash
    Play

    Ongeloof­lijk! Grosjean overleeft vuurzee na bizarre crash

  2. Nuis verprutst NK voor teamgenoot Mulder: 'Ronduit kut'
    Play

    Nuis verprutst NK voor teamgenoot Mulder: 'Ronduit kut'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.