Volledig scherm
PREMIUM
© Koen Verheijden

Burgemeester informeert raad over ‘Achilles-brief’

GROESBEEK - Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal informeert de gemeenteraad vandaag of morgen over de brief die hij schreef aan de rechter wegens het kort geding van de familie Derks tegen voetbalclub Achilles’29. De familie Derks uitte onlangs harde kritiek op die brief.

7 reacties

 • Gerritje

  1 jaar geleden
  Gemeente Berg en Dal moeten vooral rustig gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn om de subsidie die verstrekt is aan een voetbal club Om te kunnen voetballen terug te krijgen. Nu dit alles in handen van grondeigenaren is gekomen. De onderste steen moet boven komen. En subsidies moeten terug geëist worden. In welke vorm dan ook.
 • Simpel

  1 jaar geleden
  Hoe kun je je nu nog beroepen op ‘scheiding der machten’ als Derks zelf de hulp van de burgemeester heeft ingeschakeld? Tonnen subsidie worden er nu even buiten beschouwing gelaten? Alle inwoners van de gemeente Berg en Dal hebben hieraan mee betaald, dan is het niet meer dan logisch dat een burgemeester en politiek zich hierin mengen? Het is maar goed dat er destijds geen garantstelling is gekomen door de gemeente, anders was er nog meer geld weggespoeld. 
 • Ook

  1 jaar geleden
  Natuurlijk niet Ronald Berrys, anders zou de familie Derks eerder ook niet zelf de inboedel voor zover niet van Achilles 29 hebben opgekocht van de curator, volgens mij zint men in de familie nog op zoiets als wraak.De subsidies werden verstrekt aan een stichting die inmiddels failliet is gegaan dus dat bedrag hoeft door de familie Derks niet terug betaald te hoeven worden.Overigens zou ik het wel toejuichen wanneer de gemeenteraad dit hele proces van subsidie eens goed zou onderzoeken.
 • Ook

  1 jaar geleden
  Dit gaat een behoorlijke uitglijer worden voor de burgemeester van Berg en Dal.Hij had zich nooit moeten mengen in dit conflict, juist ook vanwege het belang van het gescheiden houden van de machten. Het was ook niet voor niets dat de rechter in kort geding in eerste instantie helemaal geen kennis wilde nemen van deze brief.Volgens mij is het een goed idee wanneer de gemeenteraad de burgemeester eens flink op de vingers tikt voor dit staaltje uit de bocht vliegen, zoiets kan absoluut niet.
 • Jos

  1 jaar geleden
  Volgens horen zeggen moet er eerst nog worden afgerekend met een bedrijf dat blauwe enveloppen verstuurd.
 1. Hubert Bruls onder de indruk van opstelling microfoons
  Play

  Hubert Bruls onder de indruk van opstelling microfoons

 2. Frits en Marianne vieren huwelijk met demonstratie
  Play

  Frits en Marianne vieren huwelijk met demonstra­tie

Nijmegen e.o.