Volledig scherm
Leden van de familie Derks donderdagavond, vergezeld van twee hondengeleiders. © Joop Verstraaten

Burgemeester over inzet honden om mensen van Achilles'29-terrein te houden: ‘nieuw dieptepunt’

GROESBEEK - ‘Een nieuw dieptepunt in deze soap’. Zo omschrijft burgemeester Mark Slinkman de inzet van twee grote honden door de familie Derks. Zij stonden er donderdagavond om vrijwilligers, spelers en Achilles’29-leden buiten het sportcomplex te houden.

,,Ik hoop dat dit allemaal goed afloopt”, zei Slinkman daarbij. Hij drukt beide partijen nog steeds op het hart het geschil over de toegang tot het Achilles’29-complex via de rechter op te lossen. 

Hekken

Donderdagavond bleek dat er rond het terrein van de Groesbeekse voetbalclub nieuwe hekken waren geplaatst en dat er grote stukken uit het kunstgrasveld waren gesneden

Enkele vertegenwoordigers van de familie Derks lieten zich vergezellen van twee hondengeleiders om te voorkomen dat betrokkenen bij Achilles'29 het veld op kwamen. Ria Derks verklaarde later namens de familie dat de Derksen niets anders doen dan hun eigendommen beschermen. 

Het terrein waarop Achilles'29 voetbalde is eigendom van de familie Derks. Beide partijen hebben een ingewikkeld conflict over de vraag of Achilles'29 nog het recht heeft het terrein te betreden.

Nijmegen e.o.