Burgemeester Slinkman breekt in: ‘Zo makkelijk gaat dat dus’

VIDEOGROESBEEK - Burgemeester Slinkman van Berg en Dal speelt in een door de gemeente uitgebracht promotiefilmpje een beetje voor inbreker. Hij laat met een bankpasje zien hoe snel je een voordeur opent die niet op slot gedraaid is. ‘Zo gemakkelijk is het dus om in te breken’, zegt hij, terwijl hij zich omdraait naar de camera.

Het filmpje is gemaakt om de inwoners erop te attenderen dat met name in de zomerperiode, als mensen op vakantie zijn, het inbrekersgilde het relatief gemakkelijk heeft. Burgemeester Slinkman: ,,Sommige woningen kom je relatief makkelijk binnen. Daar hoef je geen geoefende inbreker voor te zijn. Je kunt echter zelf met een paar kleine ingrepen de kans op inbraak verkleinen. Weinig moeite die veel ellende kan voorkomen.”

Tips

Nog enkele tips van de burgemeester: zorg voor raam- en deursluitingen met het keurmerk Veilig Wonen. Verder geldt zeker tijdens de vakantietijd: sluit ramen en deur goed af. Laat je woning achter met de indruk dat er iemand thuis is. Licht op een tijdschakelaar. Laat kopjes op tafel staan. Laat de buren oppassen en de post uit de brievenbus halen. Laat de buren deze post uit zicht plaatsen.

Slinkman houdt zich sinds zijn aantreden nadrukkelijk met de veiligheid bezig. Zo stimuleerde hij dat alle dorpen in de gemeente Berg en Dal aan de veiligheidsapp gingen. Dat is een systeem - via de mobiele telefoon - waarmee de inwoners elkaar en de politie eenvoudig en snel van verdachte situaties op de hoogte kunnen brengen.

Quote

Je hoeft geen geoefende inbreker te zijn om binnen te komen

Mark Slinkman, Burgemeester Berg en Dal
Volledig scherm
Burgemeester Mark Slinkman © Gemeente Berg en Dal
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.