Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal inbraken in de gemeente Berg en Dal is verdubbeld. © ANP

Burgemeester Slinkman luidt noodklok: aantal inbraken is verdubbeld

GROESBEEK - Het aantal inbraken in de gemeente Berg en Dal is in de eerste zes maanden van dit jaar fors toegenomen. Er werd twee keer zoveel ingebroken als in de vergelijkbare periode vorig jaar.

Waar het inbrekersgilde in de eerste helft van 2018 in Berg en Dal 27 keer toesloeg, was dat dit jaar 58 keer. Reden voor burgemeester Slinkman om de noodklok te luiden. Want, zo zegt de burgemeester, we zaten in een neergaande lijn, maar die wordt nu onderbroken. Hoe dat komt, is niet bekend.

Vandaar dat de burgemeester met de politie in overleg is om nieuwe manieren te bedenken om deze trend te keren. De afgelopen jaren zijn er al maatregelen genomen in de strijd tegen de inbrekers. Zo is er in alle dorpen in Berg en Dal inmiddels een veiligheidsapp - daarmee kunnen bewoners elkaar waarschuwen als ze iets verdachts zien - en toerde burgemeester Slinkman met een voormalige beroepsinbreker door de regio. Die vertelde de inwoners hoe ze het de inbrekers moeilijk kunnen maken. Ook maakte Slinkman een filmpje op Facebook waarin hij zelf ‘op inbrekerspad’ ging.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.