Burgerparticipatie: veel is nog onduidelijk in Berg en Dal.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgerparticipatie: veel is nog onduidelijk in Berg en Dal. © Marc Bolsius

Burgerparticipatie Berg en Dal: het duizelt de burger

GROESBEEK - De een noemt het ‘zeer belangrijk’, een ander vind het een ‘modebegrip’ en een derde stelt dat ‘het meer kost dan het oplevert’.

3 reacties

 • KERKHOFF

  1 maand geleden
  Peter Schuurstra, een bekwame gemeenteraad neemt overdachte besluiten. Kan men van voormalig Ubbergen en huidig Berg en Dal dacht ik niet meer zeggen.
 • Peter Schuurstra

  1 maand geleden
  Bij een bekwame gemeenteraad heb je geen burgerparticipatie nodig omdat raadsleden de 'gewone burger' vertegenwoordigen. Helaas zijn de meeste raadsleden al heel lang het contact met de bevolking kwijt geraakt en leven in hun eigen gecreëerde bubbel.
 • Ron Swinkels

  1 maand geleden
  Het is vooral een politiek instrumentje maar werkt voor geen meter. Dé burger bestaat niet. Bovendien vindt mijn buurman weer heel wat anders dan ik vind, enz. Daarnaast zijn de burgers die meedoen aan participatie initiatieven vaak dezelfde. Je kunt een mening hebben over dat groepje mensen... Ik voel me in ieder geval niet vertegenwoordigd door zo’n groepje. Maar ja, je moet wat als overheid.
 1. Clubliefde is mooi, maar schoonmaken historisch transformatorhuisje in Ooij kost 4 mille: ‘Onze begroting is al niet florissant’
  PREMIUM
  3

  Clubliefde is mooi, maar schoonma­ken historisch transforma­tor­huis­je in Ooij kost 4 mille: ‘Onze begroting is al niet florissant’

  OOIJ - Clubliefde voor NEC heeft de stichting Van Steen en Natuur flink op kosten gejaagd en boos gemaakt. Het laten verwijderen van de naam van de club en de clubkleuren die op het oude transformatorhuisje aan de Hezelstraat in Ooij zijn gespoten, gaat haar ruim 4.000 euro kosten. Dat is net zo veel als de prijs van pakweg dertig seizoenkaarten van de Nijmeegse club.
 2. Ik was benieuwd wat ‘roodborstje’ in het Groesbeeks is, maar durfde het niet te vragen
  PREMIUM
  Column Marcel Rözer

  Ik was benieuwd wat ‘roodborst­je’ in het Groesbeeks is, maar durfde het niet te vragen

  De winter was kort, maar verrukkelijk. Zaterdagmiddag maakte ik een houtvuurtje in de tuin, het was hét moment voor een fijne sigaar. De lucht was helder, vanuit het oosten naderde de laatste koude avond. In mijn stadstuintje hebben mijn twee katten het voor het zeggen, maar omdat ze van luiheid inmiddels moddervet zijn geworden – een van hen heeft de bijnaam De Flespompoen, dan weet je genoeg - wagen zich steeds meer vogels in de buurt.
 1. Auto slaat over de kop in Ede
  Play

  Auto slaat over de kop in Ede

 2. Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open
  Play

  Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open

Nijmegen e.o.