Volledig scherm
Woensdag namen gemeenteraadsleden een kijkje bij het oude gemeentehuis aan de Rijksstraatweg in Beek. © Paul Rapp

Buurt heeft gelijk: bouwplan oude gemeentehuis
Beek is inderdaad groter dan de kavel

BEEK - Het bouwplan van Ton Hendriks voor het oude gemeentehuis in Beek is inderdaad te groot.  Dat heeft de gemeente vastgesteld. 

Omwonenden stelden woensdag, toen de gemeenteraad een kijkje kwam nemen bij het oude gemeentehuis aan de Rijksstraatweg, dat voor het bouwplan (complex met 28 appartementen)1800 vierkante meter nodig is. ,,Maar volgens het koopcontract heeft Ton Hendriks slechts 1600 meter gekocht."

De gemeente heeft dat donderdag onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat de buurt gelijk heeft. ,,We hebben het nog niet tot op de centimeter nauwkeurig opgemeten, maar het klopt. Het gaat om een verschil in die orde van grootte van zeg zo'n 200 vierkante meter.”

De gemeente gaat nu contact opnemen met Dornick bv - het bedrijf van Hendriks - om te bezien wat er nu moet gebeuren.  ,,We hebben geen idee", aldus de zegsman van de gemeente. Hendriks zit in het buitenland en kon geen commentaar geven. ,,Ik weet er nog niks van.”   

De verwarring woensdag was groot. De wethouder, ambtenaren en architect keken verbaasd op toen de omwonenden met dit verhaal op de proppen kwamen. Architect Remko van de Weerd (Harmonische Architectuur) zei 'voortgeborduurd te hebben op het plan van mijn voorganger’. 

Afgeschoten

Eerder al is er namelijk een plan gemaakt om bij het gemeentehuis drie appartemententorentjes te bouwen. Dat plan werd afgeschoten, waarna er een nieuw plan gemaakt werd, dit keer door Van de Weerd. ,,Ik ben aan de slag gegaan met het materiaal dat mij is aangereikt.” Ook de aanwezige ambtenaren keken verbaasd op, waarop wethouder Nelson Verheul besloot dat we 'dit moeten onderzoeken'.

Dat is donderdag gebeurd. ,,De buurt heeft gelijk. Ergens in het traject is hier over heen gekeken", aldus de zegsman van de gemeente. Wat er nu moet gebeuren? ,,Geen idee. We gaan hierover contact opnemen met Dornick bv (de firma van Ton Hendriks, ThM).”    

Op 31 januari zou de gemeenteraad de uitgangspunten voor het bouwplan vaststellen: vandaar ook dat de gemeenteraad er een kijkje ging nemen. De buurt vindt het plan namelijk te massief: een deel van de politiek vindt dat er op eigen terrein meer parkeerplaatsen moeten worden aangelegd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.