Voor optochten zijn er nog kansen, binnen carnaval vieren is hoogst onwaarschijnlijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor optochten zijn er nog kansen, binnen carnaval vieren is hoogst onwaarschijnlijk. © Paul Rapp

Carnaval in zalen en feesttenten taboe: ‘Als we ook maar iets kunnen doen, zijn we tevreden’

BERG EN DAL - Zo lang er geen vaccin is tegen het coronavirus en de regel van anderhalve meter afstand houden geldt, kan er geen carnaval gevierd worden in feesttenten en zalen. Die boodschap krijgen de carnavalsverenigingen in de gemeente Berg en Dal binnenkort te horen van burgemeester Slinkman. 

12 reacties

 • Titus

  1 jaar geleden
  Die vaccinatie gaat echt niet alle problemen oplossen. Is veel te kort tijd geweest om iets goeds op de markt te gooien. Moet ook nog erg veilig zijn, hoe ze dat willen bereiken is nog een raadsel..
 • ans

  1 jaar geleden
  Mag je dan alleen carnaval vieren als je een bewijs van vaccinatie hebt????
 • Peter

  1 jaar geleden
  Ik lees overal van de carnavalvierders dat carnaval niet zuipen is. Zouden ze dan bedoelen dat ze komend carnaval ook zonder alcohol kunnen feesten?
 • de heer J. Zomers (68)

  1 jaar geleden
  Binnen in zalen en cafés moet je absoluut niet doen - de kans dat je besmet raakt is erg groot... stilstaande lucht is kaasje voor het virus.Buiten is een ander verhaal daar heb je luchtcirculatie en toestroom van frisse lucht - toch moet je dit niet doen want door alcoholgebruik gaan mensen hossen en staan ze in elkaars nek te hijgen.
 • Bert

  1 jaar geleden
  Het risico niet nemen. Je ziet wat carnaval in Brabant heeft gedaan in het begin van dit jaar.
 1. Compleet nieuwe wijk in Groesbeek/De Horst: laatste woning op de Heikant is verkocht
  PREMIUM

  Compleet nieuwe wijk in Groesbeek/De Horst: laatste woning op de Heikant is verkocht

  GROESBEEK/DE HORST - De eerste woning werd verkocht in 2011: de laatste woning in de nieuwe wijk De Heikant in Groesbeek/De Horst begin deze week. De vlag ging uit bij Hofmans Vastgoed van Harold Bons en zijn zonen Stan en Steven. Zij lieten hier de afgelopen tien jaar een nieuwe wijk met in totaal 99 huizen bouwen: twee-onder-eenkappers, rijtjes- en hoekhuizen en patiowoningen. Een miljoenenproject.

Nijmegen e.o.