Volledig scherm
De politie nam deze foto in Groesbeek. Het is onduidelijk of de groep op de foto de overlast heeft veroorzaakt. © Politie Berg en Dal

Carnavalsoptocht Groesbeek-Breedeweg verstoord door ‘aso-gedrag’ jongeren uit andere dorpen

GROESBEEK - De carnavalsoptocht in Groesbeek-Breedeweg is dinsdag volgens de organisatie van de optocht en de politie verstoord door aso-gedrag van jongeren uit andere dorpen.

,,De overlast begon al om 11.00 uur, nog voordat de optocht begon”, laat organisator Henk Coenen. Meerdere deelnemende carnavalswagens zouden geluidsoverlast veroorzaken. ,,Echt, heel Breedeweg trilde op z'n grondvesten.”

Naast geluidsoverlast zouden de jongeren zwaar vuurwerk hebben afgestoken en het Kerkplein hebben besmeurd met een wit goedje, dat volgens de organisatie en de politie leek op meel of kalk. ,,Meerdere mensen, waaronder ikzelf, hebben de jongeren aangesproken, maar dat had geen enkele zin. Ze trokken zich nergens wat van aan”, zegt Coenen. ,,Toen hebben we rond 11.30 uur maar de politie gebeld.” 

Volgens de politie werd er inderdaad ‘oorverdovende muziek’ gedraaid, was er sprake van asociaal gedrag en werd er ook met bierflesjes gegooid. De politie probeerde tevergeefs afspraken te maken met de groep, waarop apparatuur in beslag is genomen.

Inwoners en belangstellenden spraken volgens de politie schande van het gedrag van de jongeren. ,,Ik kreeg al opmerkingen als ‘klote-organisatie, jullie doen er niets aan’, maar ik kon niets doen”, zegt Coenen. ,,Op dit soort groepen zitten we niet te wachten. Ik baal als een stekker. Ik organiseer de optocht al 45 jaar, nooit is er wat gebeurd. Het was echt niet normaal.”

Volgens Coenen was de overlast veroorzakende groep na de optocht rond 15.00 uur weer vertrokken naar dorpen als Druten, Bergharen en Horssen. ,,Toen was het weer geweldig.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.