Volledig scherm
Voormalige kroegbaas moet de cel in. © ANP

Celstraf voor voormalige kroegbaas uit Groesbeek na misbruik meisje

ARNHEM – Een 42-jarige voormalige kroegbaas uit Groesbeek is gisteren in hoger beroep veroordeeld voor het seksueel misbruiken van een vijftienjarig meisje dat voor hem werkte in september 2015.

Het gerechtshof legde hem een gevangenisstraf op van een jaar waarvan negen maanden voorwaardelijk plus toezicht. Hij moet zich onder behandeling stellen en uit de buurt blijven van het meisje. De rechtbank kwam eerder al tot hetzelfde oordeel. De Groesbeker ging in hoger beroep. Hij ontkende seks met het meisje te hebben gehad.

Het hof zag het bewijs wel en oordeelde dat de kroegbaas ernstig misbruik heeft gemaakt van het meisje. Hij was niet alleen 23 jaar ouder, maar ook haar werkgever. Het meisje zag hem als iemand die ze kon vertrouwen. De kroegbaas zou al eerder handtastelijk zijn geweest op de werkvloer toen het meisje voor hem kwam werken. Hij verleidde haar, zoende met haar en op die bewuste dag had hij al twee keer eerder geprobeerd seks met haar te hebben aldus het meisje. Zij had hem afgewezen.

Smartengeld

Toen ze eten moest brengen naar iemand die boven het café woonde, kwam hij haar achterna. Hij nam haar mee de badkamer in en had, zonder condoom, seks met haar. Zij liet het gebeuren. Hij zei dat ze het tegen niemand mocht vertellen. Dat deed ze wel en er volgde aangifte. Het meisje heeft het heel ingrijpend gevonden en liep door de gebeurtenissen studievertraging op. De man moet haar ruim achtduizend euro schadevergoeding betalen, waaronder vijftienhonderd euro smartengeld.

Nijmegen e.o.