Chaos door draaiende campers op zoek naar goed plekje op de Vierdaagseroute in Groesbeek

videoBERG EN DAL - ,,Ik kom hier nou al vijf of zes jaar, maar we staan eigenlijk verkeerd om.” Ab van den Bos uit Wijk en Aalburg (71) is een van de tientallen mensen met een camper die deze woensdagavond neerstrijken in Berg en Dal. Op zoek naar een plekje langs de Zevenheuvelenweg, waar donderdag het Vierdaagselegioen overheen komt. 

Van den Bos wijst erop dat de deur-met-trapje bij alle campers aan de rechterkant zit. ,,Dat betekent dat we allemaal op de Zevenheuvelenweg moeten draaien. Dat wordt weer een chaos. Volgend jaar moeten ze ons er vanaf de kant van Groesbeek op laten. 

Wild kamperen
De Zevenheuvelenweg was vanaf zondag tot woensdagavond 20.00 uur afgesloten om te voorkomen dat de campers er al eerder neerstrijken om er wild te kamperen. Dat  levert gevaar op als er ook nog gewoon verkeer overheen rijdt.  Alleen op de donderdag van de Vierdaagse wordt het gedoogd.

Anders dan voorgaande jaren was er op de Clarenbeekseweg, vóór de afsluiting aan Berg en Dalse kant een parkeerverbod ingesteld.  Zodat de campers zich maar in het dorp Berg en Dal opstelden.  De rotonde bij Tivoli raakte korte tijd verstopt.

Parkeerverbod op de Clarenbeekseweg.
Volledig scherm
Parkeerverbod op de Clarenbeekseweg. © Theo Peeters
Nu er niet meer geparkeerd mag worden op de Clarenbeekseweg richting zevenheuvelenweg zetten de eigenaren  hun camper maar op de Zevenheuvelenweg in Berg en Dal.
Volledig scherm
Nu er niet meer geparkeerd mag worden op de Clarenbeekseweg richting zevenheuvelenweg zetten de eigenaren hun camper maar op de Zevenheuvelenweg in Berg en Dal. © Theo Peeters
De rotonde bij Tivoli zat korte tijd verstopt.
Volledig scherm
De rotonde bij Tivoli zat korte tijd verstopt. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.