Volledig scherm

Cillessen: van F'je bij De Treffers naar wereldtopper bij Barça

GROESBEEK - De Treffers-voorzitter Bert Janssen is ongelofelijk trots op de transfer van Jasper Cillessen naar FC Barcelona. De doelman begon zijn voetballoopbaan bij de club uit Groesbeek.

Als 13-jarige jongen vertrok hij naar NEC. „Ik ben natuurlijk heel trots. Uniek dat een jongen van onze club naar de absolute top van de wereld vertrekt”, zegt Janssen enthousiast.

Felicitatie
De voorzitter heeft nog steeds regelmatig contact met de familie Cillessen. „Ik ga Jasper zeker een berichtje sturen om hem te feliciteren. Ik stuur ook een berichtje naar zijn vader.”

Janssen had enkele maanden geleden nog contact met Cillessen. Toen was er volgens de voorzitter al sprake van een transfer. „Hij vertelde dat hij misschien een stap ging maken. Er werd destijds gesproken over een transfer naar Engeland, maar het liep dus anders.”

Vergoeding
Omdat Cillessen bij De Treffers zijn voetballoopbaan begon, heeft de club recht op een opleidingsvergoeding. De Groesbeekse vereniging ontvangt 0,25 procent van de transfersom. In totaal zou er dertien miljoen euro gemoeid zijn met de transfer. Dat komt neer op een bedrag van zo'n 32.500 euro voor De Treffers. „Daar zijn we als club natuurlijk erg blij mee.”

Opleiding
Cillessen is niet de enige keeper van De Treffers die de stap heeft gemaakt naar het profvoetbal. NEC'er Joshua Smits heeft ook zijn roots op het Groesbeekse sportpark. „Het is voor talenten natuurlijk erg motiverend om deze jongens op hoog niveau te zien spelen. Ik weet niet of er meer jongens gaan keepen door het succes van Jasper. Het is in ieder geval fantastisch dat hij naar Barcelona gaat.”

foto: Jan Peters

Volledig scherm
Jasper Cillessen in het centrum van Groesbeek. © Flip Fransen
Volledig scherm
Jasper Cillessen tijdens een oefenduel tussen De Treffers en NEC in 2010. © Jan Peters
Volledig scherm
Doelman Jasper Cillessen in actie namens Ajax. © Pro Shots
Volledig scherm
© privéfoto

Nijmegen e.o.