De afdeling De Bijenkorf van Pluryn aan de Nijmeegsebaan in Groesbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
De afdeling De Bijenkorf van Pluryn aan de Nijmeegsebaan in Groesbeek. © Paul Rapp

Cliënt belandt met overdosis drugs op ic: Pluryn neemt maatregelen bij woongroep in Groesbeek

GROESBEEK - Pluryn gaat een vast team zetten op de acht cliënten van afdeling De Bijenkorf in Groesbeek. Vorige week liep hier een cliënt (23) met een vriend weg om in Duitsland drugs te kopen. Na een overdosis belandde hij op de intensive care in het ziekenhuis in Kleef.

3 reacties

 • PeterSchuurstra

  2 jaar geleden
  Dat de situatie als onveilig wordt ervaren kan ik begrijpen. De uitvlucht naar drugs niet. Nu lijkt het er op dat er een volstrekt logisch verband is tussen de situatie en het drugsgebruik terwijl dat natuurlijk niet zo is. Ik stel de vanzelfsprekendheid aan de kaak. Niet waarom de jongen er zit en bagatelliseer ook zijn situatie niet.
 • Schoonderbeek

  2 jaar geleden
  Deze jongen is autistisch. Wisseling van personeel wordt als heel onveilig ervaren. Deze jongen zit niet voor niets in een gesloten instelling. Iets te makkelijk om het op zijn eigen verantwoordelijkheid te schuiven. Maar misschien heeft u geen ervaring met autistische mensen en een complexe psychiatrische problematiek.
 • PeterSchuurstra

  2 jaar geleden
  "Ze stellen dat de cliënt bewust een overdosis nam omdat hij zich erg ongelukkig voelt door alle personeelswisselingen en de grote inzet van wisselende invalkrachten."Natuurlijk geef je iets of iemand de schuld. Waarom zou je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedrag? Verantwoordelijkheid is vooral iets van de ander en niet van jezelf.