Volledig scherm
PREMIUM
Clown Kwibus ( Theo van Grinsven) moet vertrekken uit zijn eigen kinderpretparadijs in Groesbeek. Voor de liefhebbers: de draaimolen is te koop. © Theo Peeters

Clown Kwibus is dakloos: ‘Kinderen zeiden dat ze hier de mooiste dag van hun leven hadden’

GROESBEEK - Zijn gezicht staat vrolijk, maar onder de schmink zit een verdrietig mens. Clown Kwibus alias Theo van Grinsven (73) moet zijn kinderpretparadijs aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek in de loop van volgend jaar verlaten. Hij moet plaats maken voor een woon-zorginstelling voor demente ouderen. 

Quote

Clown Kwibus is nog niet dood. De kinderfees­ten wel.

Theo van Grinsven, Clown Kwibus

Zijn noodgedwongen vertrek komt niet helemaal als een verrassing. ,,Ik zat hier als een soort anti-kraak en had een contract voor vijf jaar. Dat wordt nu niet verlengd.” 

Maar toch, erg is het wel, zegt hij. ,,Vooral voor de kinderen.” Die kunnen nu niet meer hun verjaardagspartijtje bij hem vieren en ook niet meer in de draaimolen die in het gebouw staat. 

,,Daar ben ik jaren mee door het land getrokken. Die komt uit Engeland, er zijn er maar twee van in Nederland. Je kunt hem inklappen en er als een aanhanger achter de auto mee wegrijden.” Te koop, voor een duizendje of tien. Clown Kwibus heeft er geen plaats meer voor. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.