Volledig scherm
PREMIUM
John Peters. © Theo Peeters

Commotie na vertrek presentator Omroep Berg en Dal om column: ‘Dit gaat veel te ver’

GROESBEEK - In politiek Berg en Dal is commotie ontstaan nadat presentator John Peters van het radioprogramma Het Dorpsplein, een van de paradepaardjes van de lokale omroep, op een zijspoor is gezet. Peters moest bij de omroep weg na gedoe over een column van zijn hand in het lokale weekblad ViaGroesbeek. 

Volledig scherm
De column van John Peters in de uitgave van weekblad Via Groesbeek van 26 september 2018. © Via Groesbeek

Dat gebeurde, zo is inmiddels gebleken, nadat zowel ViaGroesbeek als de lokale omroep vanuit het gemeentehuis gebeld werden. De afdeling communicatie van de gemeente deed ‘op verzoek’ van burgemeester Slinkman en wethouder Fleuren (zij waren ‘not amused’) beklag bij ViaGroesbeek. Burgemeester Mark Slinkman belde persoonlijk met de voorzitter van de gesubsidieerde lokale omroep, ofschoon omroep en ViaGroesbeek niks met elkaar te maken hebben.

,,Ik ben hierover inderdaad gebeld door de burgemeester: hij zei dat hij ‘niet meer met die man’ geconfronteerd wilde worden’’, zegt omroepvoorzitter Jan Verbeet desgevraagd. Hij benadrukt overigens dat het ‘ontslag’ van Peters  louter een gevolg is van de boze mail die Peters stuurde naar de omroep. ,,Daarvan lusten de honden geen brood’’, zegt Verbeet. ,,Voor ons was er toen geen vertrouwensbasis meer.‘’

Peters stuurde die mail in reactie op een brief van de omroep aan de circa 100 medewerkers waarin de hoofdredactie en het bestuur afstand namen van de gewraakte column van 26 september van Peters. In deze column onder de titel Overspel laat Peters zijn ‘fantasie de vrije loop’ met Slinkman en Fleuren in de hoofdrol. ‘Zij wilde er bitterkoekjes bij; op rekening van de Berg en Dalse staat.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.