Martijn van der Hogen van Sous les eglises in Beek-Ubbergen
Volledig scherm
PREMIUM
Martijn van der Hogen van Sous les eglises in Beek-Ubbergen © Foto: Bert Beelen

Coronabewijs om een biertje te drinken? Deze kroegbazen zijn er voor of juist tegen

update | videoCafés, bioscopen, theaters, evenementen en festivals mogen weer van start. Het sociale leven komt weer op gang. Maar voor alles is vanaf 25 september een coronatoegangsbewijs nodig. De één ‘maakt er wel wat van’, de ander ziet er helemaal niets in. 

62 reacties

 • Nico Garretsen

  1 maand geleden
  @theo houkes. De enigste persoon die ik vernoemde was net als u. Vervolgens was er een citaat uit een onderzoek. Deze citaat was letterlijk de andere persoon had een verdraaide berichtgeving geplaats uit dit onderzoek met sluikreclame. Daarna volgde een bron vermelding. De bronvermelding die ik gebruikte verwees naar de universiteit die dit artikel had gepubliceerd en dit had de andere persoon in kwestie er ook staan. Dus ik zie niet wat hier fout aan kan zijn.
 • B. Paassen

  1 maand geleden
  Niet uit te voeren en al helemaal niet te handhaven. In Doetinchem is meer dan 85% gevaccineerd dus gewoon open zonder controle.
 • theo houkes

  1 maand geleden
  Nico Garretsen je mag geen namen noemen in het artikel heb ik ook eens gehad had ik de wijkagent voor de deur staan. Je mag geen namen gebruiken niet vloeken schelden enz
 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  Kroegbazen en zaniken gaat prima in één zin. Ze moeten toch een de leeftijden checken? Het rookverbod handhaven? Waarom is een snelle QR-scan dan opeens zo'n groot probleem? In Duitsland, Frankrijk en België gaat dat prima. Maar ja, als je van meet af aan al een hoop geschreeuw laat horen als kroegbaas dan verlies je op een gegeven moment wel je geloofwaardigheid als gesprekspartner.
 • Ronnie Waandel

  1 maand geleden
  Ik weet het niet zeker, wellicht kan er een jurist kijken naar de wettelijkheid van dit hele gedoe. Volgens mij mag een kroeg toch niet zomaar in medische historie van personen snuffelen d.m.v. die staats-app?
 1. Koert was een gewone Beekse jongen en hielp misschien mijn vader wel aan voedselbonnen
  PREMIUM
  Column Opsnijder

  Koert was een gewone Beekse jongen en hielp misschien mijn vader wel aan voedselbon­nen

  Koert van Haaren uit Beek was in de oorlog ongeveer net zo oud als mijn vader en moeder. Mijn ouders worstelden zich zo goed en zo kwaad als het kon door die moeilijke oorlogsjaren heen. Mijn moeder bleef tot vlak voor haar dood dezelfde anekdotes vertellen over de angstige momenten in haar Leuthse schuilkelder en de evacuatie naar de Achterhoek. Mijn vader dook onder toen hij werd opgeroepen voor de Arbeitseinsatz in Duitsland, maar sprak daar eigenlijk nooit over.
 2. Over de kamsalamander en andere beschermde dieren die ons aardig in de weg kunnen zitten

  Over de kamsalaman­der en andere beschermde dieren die ons aardig in de weg kunnen zitten

  Beschermde dieren kunnen ons aardig in de weg zitten. Nu is er de wespendief. De zeldzame roofvogel die eerder al windmolens wist tegen te houden, blijkt ook de aanleg van zonneparken te kunnen frustreren. De wespendief is niet het enige dier dat niet houdt van verandering. Wie herinnert zich nog hoe de kamsalamander en de zandhagedis een rem zetten op nieuwe ontwikkelingen? Ken jij deze ‘blokkeerdieren’ nog?

Nijmegen e.o.