foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
foto ter illustratie. © ANP

D66 wil haast maken met windmolenplan in Berg en Dal

BERG EN DAL - Als Berg en Dal in 2050 inderdaad klimaatneutraal wil zijn, dan moet er actie ondernomen worden. De fractie D66 wil plankgas geven en werkt aan een plan voor de regio waarin óók staat hoeveel windmolens er in Berg en Dal moeten komen en waar die zouden kunnen staan.

11 reacties

 • PeterD

  3 jaar geleden
  In jouw achtertuin dan? Of moet 'ie, net zoals bij de kolencentrales, ergens ver weg bij iemand anders in de achtertuin. 
 • Bata4

  3 jaar geleden
  In dat geval geef ik de voorkeur een een kerncentrale :-)
 • Wally

  3 jaar geleden
  Vraag nMe af hoeveel ze in de melk te brokkelen hebben hier in groesbeek Of denken dat drammertje uit beek invloed heeft
 • Biker

  3 jaar geleden
  Men kan om te beginnen zelf al overstappen op groene energie bij de leverancier. Zonnepanelen plaatsen? Hebben wij ook gedaan, terugverdientijd is 7 jaar. Dat valt mee en wij wekken ons eigen verbruik op (op jaarbasis). Helaas is er geen opslag mogelijk voor het te veel dat nu opgewekt word, maar dat nadeel heeft windenergie ook. Er kan ook veel energie bezuinigd worden maar daar hebben veel mensen geen oren naar. Ze willen het confort van de wasdroger, airco etc. maar oh wee als het een keer niet werkt.
 • Biker

  3 jaar geleden
  Als men nu eerst eens op alle beschikbare daken zonnepanelen legt en dan eens kijkt wat men nog tekortkomt aan energie. Windmolens zijn geen betrouwbare constante energiebron evenmin als zonnepanelen. Zolang men hier voor kiest zal er altijd een kolencentrale moeten draaien op het moment dat het niet waait of de zon niet schijnt. Je komt dus niet van de fossiele brandstoffen af. Kernenergie is de beste oplossing. Dit soort projecten is vooral financieel interressant voor gemeentes en grondeigenaren. Zonder subsidies zouden er practisch geen windmolens geplaats worden..