Groetjes doen via de lokale omroep Berg en Dal.
Volledig scherm
Groetjes doen via de lokale omroep Berg en Dal. © REUTERS

‘Dag oma, dag opa’ via de camera van de lokale omroep Berg en Dal

BERG EN DAL – Henk en Carolien Peters–van Duijnhoven uit Groesbeek gaan videoboodschappen opnemen voor de bewoners en het personeel in de verzorgingshuizen in de gemeente Berg en Dal. Idee is om de momenteel geïsoleerd levende bewoners door hun familieleden en bekenden een hart onder de riem te laten steken.

Iedereen mag een korte wens, groet of gedicht ‘voor opa of oma’ komen inspreken. Een liedje zingen mag ook. Kinderen mogen hun tekeningen voor de camera laten zien. De opnames worden aan elkaar gemonteerd en op het TV-kanaal van omroep Berg en Dal uitgezonden. 

Voor de opnames zijn centrale plekken in de open lucht gekozen, te herkennen aan een vlag van Omroep Berg en Dal. Vanzelfsprekend worden alle regels rondom het coronavirus in acht genomen.

Ontsmet

De microfoon wordt na elke opname ontsmet en er is toezicht op het afstand houden van elkaar. Een boodschap mag met maximaal twee personen uit één gezin tegelijkertijd overgebracht worden. 

De opnames vinden plaats op zaterdag 4 april van 12.00 tot 13.00 uur op het plein voor Albert Heijn in Millingen aan de Rijn en van 14.00 tot 15.00 uur in Beek in de omgeving van Nico de Witt aan de Waterstraat. En op dinsdag vinden de opnames plaats van 11.00 tot 12.00 uur op het Marktterrein in Groesbeek. De data van uitzending worden nog bekend gemaakt. 

Nijmegen e.o.