Jaap Dirkmaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Dirkmaat. © Paul Rapp / inzet: Thinkstock

Dassenbeschermer Jaap Dirkmaat: ‘Toen we nog met zeven miljoen waren, waren dieren geen probleem’

BEEK - Nu ze het treinverkeer tussen Workum en Stavoren én Den Bosch en Eindhoven stilleggen met hun burchten, is zelfs de Beekse dassenbeschermer Jaap Dirkmaat voor het verjagen en uitgraven van ‘zijn’ dieren. Toch vindt hij niet dat de faunabescherming in Nederland te ver is doorgeschoten: ,,We kunnen toch geen 600 dassen per jaar gaan afschieten?”

22 reacties

 • Rob Slinkert

  2 maanden geleden
  En na het afschieten van 600 dassen volgen bijna zeker 600 bevers en dan hebben we daarna nog een klusje met 600 wolven, Maar eerst moeten alle hertenkampen weg :-( De nuchtere Hollander is een beetje dom. (geworden)
 • Sven Hogenbirk

  2 maanden geleden
  Als het faunabeheer ligt...komt de bruine beer uit Polen ook nog deze kant op. Fijn...want je zal maar in de trein zitten van Amersfoort naar Zwolle en/of Apeldoorn en dan hoor je via de intercom: "Beste reiziger...omdat er een beschermde diersoort zich op het spoor bevindt zijn we thans genoodzaakt om de snelheid te verminderen..., onze excuses voor dit ongemak!";)
 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Situaties nabootsen zoals het jaren geleden was heeft geen enkele zin , het word ook in ons land steeds drukker met mensen , woningen en industrie , en aangezien de mens nu eenmaal in alle opzichten voorrang heeft op deze wereld , zullen bepaalde populaties aan diersoorten moeten inkrimpen want het gaat de laatste tijd finaal de verkeerde kant op , dus nu ingrijpen ! voor het te laat is..niet iedere dierenliefhebber zal er blij mee zijn , maar er moeten nu eenmaal keuzes worden gemaakt..!
 • J Leeuwen

  2 maanden geleden
  Inderdaad, De NS of hun Prorail zoekt gewoon publiciteit. Een das hoeft echt niet te zorgen voor problemen. Je kunt inderdaad op de plek des onheil even stapvoets rijden. Lijkt me dat passagiers dat best wel grappig vinden. Misschien komt de das ook even kijken 😁 Volledig eens met Peter van de Pavert
 • Johan Derksen

  2 maanden geleden
  Citaat van hierboven: ‘Toen we nog met zeven miljoen waren, waren dieren geen probleem’ Toen was het nog na de basisschool werken in de fabriek naast het dorp !!! Wat een tekst Toen , toen was geluk nog gewoon !!!!