Edo Draaijer
Volledig scherm
PREMIUM
© Edo Draaijer

De bever is het knuffeldier van de uiterwaarden, maar krijgt de kogel als ie de dijken molt

MILLINGEN/MOOK - Jagers moeten nu in Limburg helpen de overlast van bevers in te tomen. In deze regio zijn er ook genoeg, maar is van afschieten geen sprake. Nog niet althans.

6 reacties

 • Biker

  2 jaar geleden
  Voorheen werden (en bv Canada nog steeds) populaties dieren door roofdieren en mensen in toom gehouden. Er was een balans, die is in NL ver te zoeken. Maar dat de mens in moet grijpen is niet per se iets abnormaals. Men jaagd al duizenden jaren op bevers voor het vlees en de pels. En als ze dijken slopen is het niet mee dan logisch om ze te schieten. We doen tenslotte niet anders met muskusratten en beverratten. En als er konijnen, herten, zwijnen teveel zitten worden ze ook geschoten. Er zitten er zoveel ik zie ze elke week als ik ga vissen.
 • Titus

  2 jaar geleden
  Dat is voor een goot deel waar!  Maar we leven in een verrekt klein landje waar alles te dicht bij elkaar moet zien goed uit te komen, dan heb je dit. En dijken moeten wel heel blijven, Dilemma dan!  Nederland heeft bijna overal dijken, helaas! Wil jij verzuipen in je huis? Nou waar ik woon kan dat wel degelijk!
 • Titus

  2 jaar geleden
  Dat is off-topic als het over bevers gaat. Heel ander bezwaar!  
 • Gijs

  2 jaar geleden
  Typisch Nederland. Eerst het beest overal volledige de vrije hand geven en alles moet er voor wijken. Om ze vervolgens af te moeten schieten. Idem voor de Wolfen. 
 • Tom Hond

  2 jaar geleden
  Alles moet wijken voor de mensen plaag.

Nijmegen e.o.