Trouwen wordt duurder in Berg en Dal.
Volledig scherm
PREMIUM
Trouwen wordt duurder in Berg en Dal. © Thinkstock

De bezuinigingen van Berg en Dal op een rijtje: trouwen wordt duurder, Zalmkerkje in de verkoop


BERG EN DAL - Berg en Dal zit met een tekort van 5 miljoen euro en dat gaan de inwoners vanaf volgend jaar merken. Wie trouwplannen heeft, moet snel zijn. In 2021 moet er fors meer voor het ja-woord worden betaald. Een aantal bezuinigingen op een rijtje.

11 reacties

 • whistleblower

  1 jaar geleden
  beste mensen  die hier klagen over verhogingen;zo lang de mileuvervuilende en oorverdovende zogenaamde "hobby" van recreatieve niet in de Gemeente woonachtige decibelterroristische motorrijders door hun voortuinlijke economische situatie nog mogelijk is, is er nog veel geld op te halen voor echte maatschappelijk nuttige ingrepen door de Gemeente, toch?gewoon een lokale mileubelasting invoeren voor alle motorrijders met flinke tarieven naar ouderdom en kabaalproductie en (zonder katalysator!) milieuverontreinigende uitstoot uitlaatgassen, dus minder verhogingen voor inwoners
 • Bolle

  1 jaar geleden
  Mbt opdraaien voor de tekorten van de andere dorpen, heb je een punt. Simpel optelossen  door de 100 ha grote zonneweide in Millingen even te laten meebetalen? Wat dit alleen al aan ambtenarensalarissen en dadelijk juridische adviezen gaat kosten wil je niet weten. 
 • Max

  1 jaar geleden
  De kosten voor de doortocht van de vierdaagse worden doorberekend aan de organisatie lees ik. Dan wordt het inschrijfgeld logischerwijs ook verhoogd want het moet wel betaald worden. Als de andere gemeenten dat ook doen dan wordt de vierdaagse onbetaalbaar. Ik zou zeggen: maak er de dag van Kleef van en laat Berg en Dal zoveel mogelijk uit de route maar ga hier niet mee akkoord vierdaagse!
 • Gerrie

  1 jaar geleden
  Tenenkrommend dit bericht. Voorzieningen worden in rap tempo afgebouwd en kosten op allerlei vlakken gaan omhoog. Verenigingsleven staat op z'n grondvesten te schudden. We zijn inmiddels alweer een paar jaar op weg na de samenvoeging maar van voordelen voor de burger komt dus niets terecht. Iets gaat er echt niet goed in deze Gemeente.
 • Gerrit

  1 jaar geleden
  Het verguisde Groesbeekse werkvolk kan weer opdraaien voor de tekorten in andere dorpen. Het lijkt Nederland wel ....
 1. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’

Nijmegen e.o.