Vlnr Do, Isabel, Thomas en Max Krol.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr Do, Isabel, Thomas en Max Krol. © Bert Beelen

De enige overgebleven schoenenfabriek in Nijmegen wil de Nike van de comfortsneaker worden

BERG EN DAL -  Alle schoenfabrieken in de regio Nijmegen verdwenen in de afgelopen decennia. Alleen Nimco bleef overeind. Deze maand viert de onderneming een feestje: dan rolt in de fabriek in Portugal het miljoenste paar van de Xsensible, hét paradepaardje van Nimco, van de band.

6 reacties

 • Bob De Rooy

  1 maand geleden
  Is het nu een schoenenfabriek in Nijmegen of Portugal? Ooit sollicitatiegesprek gehad bij dit bedrijf in hun mooie landhuis. Maar vond ze erg oubollig aandoen. Waar merken als Riecker en Clarks dit eerder ook hadden en ondertussen weer op de goede weg zijn zie ik bij Nimco dit niet zo snel gebeuren. De jeugd koopt liever een paar Sketchers die je ook nog eens lekker in de wasmachine kan gooien...
 • Jan de Witt

  1 maand geleden
  Helaas kleeft aan deze schoenen nog steeds een beetje een oubollig imago, m.i. veroorzaakt door het design dat (voorheen) toch een beetje gericht leek op senioren. Is overigens wel - veel - beter geworden de laatste tijd. Daarom: tijd voor een hippe influencer om dit merk ook onder jongeren populair te maken. Dit merk verdient het!
 • H van Marwijk

  1 maand geleden
  Dit merk wordt zelfs bij ons verkocht in de schoenenwinkel al jaren, en wij wonen in een dorp . Dus lijkt mij sterk dat het bij de betere schoenwinkels in de stad niet wordt verkocht . Zijn trouwens goeie schoenen bij voetklachten 👍
 • Annelies Oliemeulen

  1 maand geleden
  Anneke dijk. Nimco is al een heel oud merk in Nijmegen.zij hadden een schoenfabriek in Nijm. oost op de Toropstraat nu Coop.morgen jn vader werkte daar. Helaas zijn ze allemaal verdwenen. Nijmegen had vele schoenfabrieken. Oa. Nimco,Wellen,Robinson,Swift etc.
 • Anne Dijk

  1 maand geleden
  Nou ik heb weer iets geleerd, had nog nooit van dit merk gehoord. Ze moeten maar flink reklame maken voor dit merk, en zorgen dat het in de binnenstad in de etalages te zien is.

Nijmegen e.o.