Mechteld ten Doesschate stopt ermee in 2022. Hier helpt ze mee met het ophangen van nestkastjes voor koolmeesjes in het kader van de bestrijding van eikenprocessierups.
Volledig scherm
PREMIUM
Mechteld ten Doesschate stopt ermee in 2022. Hier helpt ze mee met het ophangen van nestkastjes voor koolmeesjes in het kader van de bestrijding van eikenprocessierups. © Henk Baron

De grande dame van de Berg en Dalse VVD stopt ermee: ‘Het is lang genoeg geweest’

GROESBEEK - Ze is de nestor van de Berg en Dalse gemeenteraad. Mechteld ten Doesschate is sinds 1982 het boegbeeld van de VVD in eerst de vroedschap van Groesbeek en, na de gemeentelijke herindeling in 2015, in die van Berg en Dal. Maar de grande dame van de Berg en Dalse politiek gaat er een punt achter zetten: ze is niet meer beschikbaar voor de liberale lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

4 reacties

 • Frank van Broekhoven

  1 jaar geleden
  Altijd genieten met Mechteld in de raad. De soms zure inhoud van debatten wordt snel teniet gedaan door een markante opmerking van haar. Een geheugen als een olifant. 40 jaren prachtige verhalen uit de Groesbeekse politiek. Een boek daarover zou het goed doen.
 • M. Schmiermann

  1 jaar geleden
  Het beste paard van stal
 • Sjoerd Nalist

  1 jaar geleden
  Dank je wel Mechteld, we gaan jouw kennis, jouw persoonlijkheid maar vooral jouw ongelooflijke humor missen. Je bent inmiddels uitgegroeid tot een instituut. Ik wens je een mooie ‘oude dag’ en gunnen opvolger Remco Hammer alle goeds en al waren we het met het CDA lang niet altijd met elkaar eens (wat hoort bij politiek) was en ben je een voorbeeld voor dat wat raadsleden moeten zijn: hardwerkend, deskundig en vooral een waardig collega. De leukste rotbaan, en dat deed je met met verve. Chapeau!
 • g v.d. kolk

  1 jaar geleden
  Nou mevrouw, zoveel goede mensen zitten er landelijk , provinciaal en gemeentelijk niet bij de VVD. Ze kunnen landelijk niet eens een goede opvolger vinden voor Pinokkio Rutte

Nijmegen e.o.