Volledig scherm
PREMIUM
Henk Baron inspecteert de fiets van een leerling van basisschool Op Weg. © Theo Peeters

De laatste verkeersles van ‘politieman Henk’

OOIJ - Henk Baron (72) stopt na veertig jaar met zijn verkeerslessen voor Ooijse scholieren. Donderdag nam de oud-politieman op basisschool Op Weg de laatste examens af. 

Als er in Ooij vier kinderen naast elkaar fietsen en ze zien in de verte Henk Baron naderen, gaan ze keurig twee-aan-twee rijden. ,,Ik hoef niks te zeggen”, grijnst de oud-politieman. Zelfs volwassenen hebben soms de neiging zich plots beter aan de regels te houden. Ook zij kregen  ooit op school verkeersles van Baron. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bewoners Hobbemaweg in Groesbeek: ‘laatste oudjaar was een hel’

    Bewoners Hobbemaweg in Groesbeek: ‘laatste oudjaar was een hel’

    GROESBEEK - De Hobbemaweg in Groesbeek wil graag als proef dienen voor een vuurwerkvrije zone. De afgelopen jaarwisseling wordt door bewoners getypeerd als een 'hel': ‘de buurt is in een bizarre nacht terecht gekomen. De autoriteiten waren niet in staat om in te grijpen. Het gevolg was een compleet verziekt oud op nieuw en schade die niet te verhalen is op de veroorzakers. Sommigen hebben tot 3500 euro schade geleden.’

Nijmegen e.o.