Marijn Sinkeldam tijdens de training in Berg en Dal.
Volledig scherm
PREMIUM
Marijn Sinkeldam tijdens de training in Berg en Dal. © eigen foto

De N70-route in Berg en Dal als alternatief voor extreme hardloopwedstrijden: ‘Doet niet onder voor ultramarathon’

BERG EN DAL - De beroemde N70-route in Berg en Dal, die dit jaar vijftig jaar bestaat, leent zich niet alleen voor een wandeltocht. Wie de ronde van 14 kilometer vaak genoeg loopt, haalt vanzelf een flink aantal hoogtemeters. En als die dan ook nog hardlopend worden afgelegd, doet de natuurwandelroute niet onder voor een heftige ultramarathonwedstrijd in de bergen.

3 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Supervet! En aan Gerrit en Jan hieronder, maak je niet zo druk ...
 • Rekeltje

  1 jaar geleden
  Hoe haal je het in je hoofd om dit gebeid (verboden voor fietsers, alleen WANDELEN op paden) zo zwaar te belasten met een ultramarathonwedstrijd. Op zo'n evenement komen niet 'maar' 10 deelnemers af. En natuurlijk ook geen toeschouwers. Met een wedstrijd maak je het populair, waardoor de toekomst voor dit natuurgebied onzeker kan worden. Maar......er zal vast wel een hotemetoot zijn dit voor een wedstrijd een vergunning wilt verlenen. En maar zeiken over MTBers die fietsen in aangelegde bossen.
 • Jan de Burger

  1 jaar geleden
  Geen hijgend hert maar toch hijgend over de paden... in coronatijd. Ik begrijp dat je zoiets fijn vind om te doen en zeker wanneer je jong bent en je conditie wilt versterken. Het is lang niet zo erg als een MTB-er, maar als je zo vaak en zoveel op plekken aanwezig bent op de route dan ben je de hele tijd heel vaak aanwezig. Wanneer er veel mensen op dit idee komen dan wordt het heel erg vol daar en erg hijgerig met heel veel aerosolen, ook al ben je buiten toch kunnen ze lang blijven zweven.
 1. Wat heeft Hans uit Groesbeek te maken met de grote wereld, met Poetin en met de oorlogsdoden die we vandaag herdenken?
  PREMIUM
  Column Marcel Rözer

  Wat heeft Hans uit Groesbeek te maken met de grote wereld, met Poetin en met de oorlogsdo­den die we vandaag herdenken?

  Wat heeft Hans uit Groesbeek te maken met de grote wereld, met Poetin en met de oorlogsdoden die we vandaag herdenken. Nou, veel meer dan u denkt. Hans floot afgelopen zaterdag de topper tussen twee kampioenskandidaten in de zoveelste klasse van de KNVB. Twee keer elf jonge en al iets oudere mannen, het ene team in geelzwart, het andere in roodzwart.

Nijmegen e.o.