De soap gaat door: kantine van Achilles’29 ineens stampvol met leden, tot afgrijzen van familie Derks

videoGROESBEEK – De kantine van Achilles’29 zat maandagavond ineens stampvol. De leden van de veelgeplaagde voetbalvereniging uit Groesbeek verschaften zich toegang tot het afgesloten sportpark De Heikant. Het clublied werd uit volle borst gezongen.

De familie Derks  - eigenaar van het complex - heeft de leden van de club verboden het terrein te betreden. Zondagavond kregen de leden een mailtje van het bestuur dat er een informatiebijeenkomst zou worden gehouden. De poort aan de kant van de Dennenkamp, waar de nieuwe melkfabriek moet komen, bleek maandagavond te zijn afgesloten met een kettingslot. Grondeigenaar Kees Coolen gaf het bestuur van Achilles toestemming om het slot open te slijpen. Hij claimt recht van overpad te hebben.

Zo ontstond de nieuwste aflevering in de soap rondom de Groesbeekse voetbalvereniging, waarvan de voetballers momenteel noodgedwongen trainen bij dorpsgenoot Germania. In totaal tachtig leden gingen vervolgens op weg naar het clubgebouw. 

Politie

Vijf leden van de familie Derks protesteerden luid tegen de komst van de leden. Ze waarschuwden ook de politie. Gearriveerde politiemensen lieten voorzitter Pjotr van der Horst van Achilles’29 weten niets te zullen doen op voorwaarde dat er niets werd vernield. Daarop vertrokken de agenten weer. 

,,Het is onze kantine. We maken een gezellige avond van”, zei voorzitter Van der Horst. In de kantine werd het clublied luidkeels gezongen.  Volgens  voorzitter Pjotr van der Horst heeft Coolen laten weten aangifte te zullen doen tegen de familie Derks. Dit omdat zij zonder zijn toestemming de poort hebben afgesloten terwijl hij recht van overpad heeft.

Volledig scherm
Leden in kantine Achilles 29 © Joop Verstraaten
Volledig scherm
Leden in kantine Achilles’29 © Joop Verstraaten
  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

Nijmegen e.o.