Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Ton van Lieshout van de Stichting Zevenheuvelenloop. © Paul Rapp

De voorzitter van de Zevenheuvelenloop is best druk met de wereld een beetje mooier maken

UBBERGEN - Ton van Lieshout trekt al 36 jaar aan de touwtjes bij de Zevenheuvelenloop. Nu hij 65 is geworden, denkt hij na over zijn vertrek. ,,Maar het is allemaal niet zo eenvoudig.’’

Quote

Toen is eigenlijk het hardlopen mijn redding geweest van drank en drugs

Dat moest anders kunnen, dachten ze toen ze het aantal deelnemers aan de hardloopwedstrijd elk jaar zagen groeien. Aan de hand van foto’s, films en op meerdere plekken onderweg genoteerde startnummers slaagden ze er steeds in om aan elke hardloper te kunnen vertellen hoelang er over de 15 kilometer was gedaan. Maar het werd ondoenlijk. 

De oplossing werd een chip - de championchip - die aan de schoen vastgemaakt kon worden, een oplossing die later een grote onderneming werd en na de verkoop ervan Ton van Lieshout en zijn kompanen een financieel zorgeloos bestaan opleverde.

Iedereen telt mee

Maar Van Lieshout werkt nog hard. ,,Kijk’’, wijst hij naar zijn laptop, ,,ik heb gisteravond na middernacht nog mails lopen versturen.’’ Het is allemaal werk dat bijdraagt aan zijn levensdoel: de wereld een stukje beter maken. Door zorg te hebben voor het milieu, en door de maatschappij meer inclusief te maken: iedereen telt mee, is zijn devies.

Een oude kraker is hij, kind van de punkbeweging in de jaren zeventig. ,,We waren echt politieke krakers, tegen de leegstand.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

Nijmegen e.o.