Veteraan George Roth net na de onthulling van de plaquette aan de boerderij in Erlecom in 2011. Roth was deel van de 504 Parachute Infantry Regiment en zegt zelf net voor de dodelijke mortieraanval nog op de Amerikaanse post te zijn geweest.
Volledig scherm
PREMIUM
Veteraan George Roth net na de onthulling van de plaquette aan de boerderij in Erlecom in 2011. Roth was deel van de 504 Parachute Infantry Regiment en zegt zelf net voor de dodelijke mortieraanval nog op de Amerikaanse post te zijn geweest. © Flip Franssen

De zoektocht naar korporaal Hamel leidt naar het slagveld in Erlecom: ‘Romeo kan nu in vrede rusten’

ERLECOM - De plaquette waarmee in Erlecom tien Amerikaanse militairen worden geëerd krijgt er na tien jaar een naam bij. Familieleden van de op 3 oktober 1944 in Erlecom omgekomen korporaal Romeo J. Hamel zochten contact met Maarten Dekkers, de initiatiefnemer van het monument. Die is blij verrast.

1 reactie

  • T.A. Zweers - rasing

    7 maanden geleden
    Dank voor dit artikel. Wij waren op Margraten, lang geleden. Toevallig op 4 mei. De stilte alom, als je daar loopt, is de mooiste hommage aan al degenen die daar rusten. “ Zij allen hadden moeders” denk ik bij het zien van zulke immense begraafplaatsen. “Erevelden” is een mooier woord.

Nijmegen e.o.