De familie Van Kooij.
Volledig scherm
De familie Van Kooij. © Olivier Thijssen

Dean (16) uit Bimmens Helemaal het einde-gezin loopt ‘zeer ernstig en blijvend letsel’ op na aanrijding

BIMMEN - De zoon van de familie Van Kooij, bekend van het RTL-programma Helemaal het einde!, heeft zeer ernstig en blijvend letsel opgelopen door een aanrijding. De 16-jarige Dean werd vorige week met hoge snelheid geschept door een auto, zo laat de familie uit het Duitse dorp Bimmen, vlakbij Nijmegen, weten op Facebook.  

Waar dat ongeluk vorige week donderdag gebeurde, wordt niet duidelijk uit de Facebook-posts die het gezin geplaatst heeft op hun Facebook-pagina The traveling yoga family

‘In acceptatie van het nu ligt vrijheid en geluk maar wat kan het ongelofelijk complex zijn om het nu te accepteren', schrijft moeder Linda in het laatste bericht op de Facebookpagina. ‘Wij staan voor een uitdaging om Dean te steunen, te begeleiden en voor te leven. Alle emoties komen voorbij en deze wisselen elkaar in snel tempo af.’ 

Gevoel van rouw

De aangereden Dean voelt zich ziek, duizelig en heeft heel veel pijn. ‘Een gevoel van rouw over het verlies komt daar nog bij', staat te lezen op Facebook. Wat voor letsel hij precies heeft, is niet bekend. Op zijn Instagram is te zien dat hij van het ziekenhuis in Nijmegen is overgebracht naar Leiden. 

Op Facebook wordt het gezin overspoeld met steunbetuigingen. Veel kijkers en volgers van het gezin wensen de familie sterkte toe. De familie laat weten dankbaar te zijn voor die vele berichten. 

Ademhalingsoefeningen

Ook haalt de familie kracht uit mediteren en ademhalingsoefeningen, zo schrijft moeder Linda op Facebook. ‘We ademen samen met Dean in en uit. En proberen vooral in het nu te blijven. Niet meer te veel bezig zijn met de dag van het ongeluk en niet meer te ver in de toekomst te kijken.’

Het gezin vertrok eind december voor het eerste seizoen van het bekende RTL-programma naar Chili. Het doel: een yogaschool opzetten. Ruim een jaar lang werd het gezin gevolgd. Sinds deze zomer is de familie weer terug thuis in Bimmen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.