Basisschool Op de Horst, een karakteristiek gebouw, maar bouwkundig niet al te best meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool Op de Horst, een karakteristiek gebouw, maar bouwkundig niet al te best meer. © Joop Verstraaten

Deze dorpsschool barst uit zijn voegen: ‘Aula en zolder in gebruik als lokaal’

Basisschool Op de Horst in het Groesbeekse kerkdorp De Horst groeit uit zijn jasje. De school heeft nu 50 kinderen meer dan pakweg vijf jaar geleden. ,,We lopen vol”, zegt directeur Daphne Laukens. ,,Het kan toch niet zo zijn dat we straks ‘nee’ moeten gaan zeggen tegen kinderen uit De Horst?”

4 reacties

 • DMM Cordewener

  1 maand geleden
  De Bons bv had n oplossing dus klop ook eens aan bij het kerkbestuur
 • K Ebbers

  1 maand geleden
  Waarom nieuwbouw? Er komt dan vaak zo'n onpersoonlijk steriel blok van glas en aluminium waar binnen korte tijd problemen ontstaan met installaties en lekkages en waar niemand zich thuis voelt. Schoolbestuur zoek alstublieft een deskundige architect die uw problemen van organisatorische en bouwkundige aard kan oplossen met behoud van het prachtige authentieke schoolgebouw. De unieke, fijne en veilige sfeer in deze school is er mede door het karakter van het gebouw.
 • Govert

  1 maand geleden
  @Anneke er zitten op deze school ook kinderen die op de Stekkenberg, de Breedeweg of ergens anders in Groesbeek wonen. Hebben die dan wel recht om naar de basisschool Op de Horst te mogen gaan?
 • Ton Leijser

  1 maand geleden
  Niet de kinderen uit De Horst weigeren, maar wel uit Kranenburg!! Onze kinderen konden destijds ook -om dat feit- niet op deze school. Terwijl we wel in De Horst woonden!
 1. Drie basisscholen Gennep verder onder één dak: Nu maar hopen dat het niet storm gaat lopen
  PREMIUM

  Drie basisscho­len Gennep verder onder één dak: Nu maar hopen dat het niet storm gaat lopen

  GENNEP - Niet langer hevig transpirerend in een muf lokaal van een sterk verouderde school. Waar het volgens een leerkracht al ‘een sauna’ was met de huidige zomerse temperaturen. Personeel en kinderen van drie Gennepse basisscholen en van Spring Kinderopvang huizen sinds vorige week in een gloednieuw schoolgebouw met een fijn ventilatiesysteem. Dat is wel zo prettig werken natuurlijk.

Nijmegen e.o.