Diep verdriet op herdenkingsplek om dood Lieke (11): ‘Dit is bijna niet te bevatten’

MILLINGEN/PERSINGEN - Een monument van bloemen, briefjes en knuffels. De dood van de 11-jarige Lieke Steeg raakt veel mensen. Ze was net begonnen in de brugklas en werd door een auto geschept toen ze naar huis fietste. De nachtmerrie van iedere ouder.

Noor van Haren wil graag wat zeggen over haar beste vriendin Lieke Steeg. Maar ze kan het niet. Ze barst in tranen uit. Handen voor het gezicht. ,,Ze waren zo hecht”, zegt haar moeder Fabiola Linders, zelf ook aangedaan. ,,Zondagavond hebben ze nog tot half tien ‘s avonds zitten facetimen.”

Niet te bevatten

,,Ze logeerden vaak bij elkaar, zaten samen op dansen en op korfbal. Het is niet te bevatten dat Lieke er niet meer is.” Ze is met een groep moeders en dochters naar de plek gekomen waar Lieke Steeg dinsdagmiddag is geschept door een auto. De 11-jarige uit Millingen was net als brugklasser begonnen bij het Citadel College in Nijmegen. Het was haar tweede schoolweek.

De plaats des onheils is de Thornseweg in Persingen, een drukke provinciale weg die de dorpen Leuth en Millingen verbindt met de rest van Nederland. Ernaast is een vrijliggend fietspad waar alle tieners gebruik van maken om in Nijmegen naar school te gaan.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Bij de herdenkingsplek vinden mensen steun. © Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.