Docu over rampjaar Achilles'29 ook op NPO 2: 'Ongelooflijk, wat hebben wij een kutkeeper'

GROESBEEK - 'Voetbal is oorlog', de documentaire over de teloorgang van voetbalclub Achilles '29 uit Groesbeek, komt eind deze maand ook op televisie. Op prime-time. De NTR zendt de documentaire uit op NPO 2 op zaterdag 29 september om 20.25 uur.

Documentairemaker Hans Heijnen volgde de club lange tijd. Hij legde vast hoe de eerste amateurclub die naar de Jupiler League promoveerde vervolgens langzaam maar zeker wegzakte.

Achilles bereikte onder leiding van de familie Derks grote hoogten in het voetbalgekke Groesbeek. Maar de afgelopen jaren ging het net zo hard weer bergafwaarts, met een faillissement van de bv. Heijnen legde dat proces vast. 

De première van 'Voetbal is Oorlog' is op vrijdag 28 september (20.30 uur) in Pathe Rembrandt in Utrecht. In de trailer is onder meer te zien hoe trainer Eric Meijers zijn keeper afvalt en een verslaggever van De Gelderlander de mantel uitveegt. 

Volledig scherm
Fragment uit de trailer van 'Voetbal is oorlog'. © Videostill
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.