Door Sillessen (81 jaar) Maakt rietmandjes van hei. Dit is nog een oud ambacht. Dit doet ze bij haar huis aan de Stekkenberg in Groesbeek.
Volledig scherm
Door Sillessen (81 jaar) Maakt rietmandjes van hei. Dit is nog een oud ambacht. Dit doet ze bij haar huis aan de Stekkenberg in Groesbeek. © Theo Peeters

Door (81) maakt nog ieder jaar heidemandjes, ook al was ze dit jaar vanwege corona huiverig

GROESBEEK -  Het is een oude Groesbeekse traditie: heidemandjes maken. De 81-jarige Door Sillessen maakt ieder jaar wel een paar mandjes van bloeiende heidetakjes. Hoewel het dit jaar nog even spannend was. Vanwege het coronavirus durfde ze bijna niet naar de hei om takjes af te snijden. 

  1. Sneller overkapping horecaterras in Berg en Dal

    Sneller overkap­ping horecater­ras in Berg en Dal

    BERG EN DAL - Horecaondernemers in de gemeente Berg en Dal kunnen binnen vier weken toestemming krijgen hun terras te overkappen. De gemeente heeft besloten de aanvraagprocedure te versnellen. Kostte het in orde maken van de papierwinkel eerst twee maanden, dat is nu teruggebracht tot een maand. Ook mogen de ondernemers die hun terrassen eerder uitbreidden, de extra tafels en stoelen langer laten staan. Tot 1 mei volgend jaar, dat was 1 november.

Nijmegen e.o.