Volledig scherm
PREMIUM
Dorien van den Tol uit Beek in haar atelier in Nijmegen. © Gerard Verschooten

Dorien van den Tol geeft een stil feest in Persings kerkje

PERSINGEN - Precies tien jaar geleden exposeerde Dorien van den Tol in Persingen. Eind maart is de tegenwoordig in Beek wonende kunstschilder terug in het Kerkje. In 2009 noemde ze haar tentoonstelling Hardop dromen, dit keer gaat het om Stil feest.

Beide keren gaan het om vrouwen die op een feest zijn en een beetje in zichzelf zijn gekeerd. ,,Nu is het werk wat groter en uitbundiger qua kleur. We zijn een aantal jaar verder. Je probeert je als schilder constant te verbeteren. Meer nog dan tien jaar geleden ben ik met licht en donker bezig”, zegt Van den Tol (39). Werken met olieverf past haar het beste. Olieverf is prachtig qua kleur, stelt ze. Ze is er een beetje verliefd op. Die verf droogt niet zo snel op. Dat bekent dat je er lang mee kunt doorwerken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.