Volledig scherm
© RGBStock

Drie winkelinbraken in drie nachten in Groesbeek

GROESBEEK - De politie onderzoekt of dezelfde dader(groep) verantwoordelijk is voor drie nachtelijke inbraken in winkels in Groesbeek. De inbraken waren in drie opeenvolgende nachten in het centrum van het dorp.

De eerste was in brouwerij D'n Drul aan de Hoflaan, waar in de nacht van zaterdag op zondag een raam werd vernield en een klein geldbedrag is gestolen.

Gasterij
Vervolgens was in de nacht van zondag op maandag geen buit bij een inbraak in Gasterij 't Groeske aan de Stationsstraat. Wel was er grote schade, onder meer doordat de deur was geforceerd en kasten zijn opengebroken.

Kaaswinkel
In winkelcentrum Bellevue tenslotte werd het cilinderslot van een deur van kaaswinkel Sebilla eruit gehaald in de nacht van maandag op dinsdag. Daarna werd er een klein geldbedrag gestolen uit de kassa.

Werkwijze
„De werkwijze om binnen te komen is niet hetzelfde, maar de gestolen spullen in twee gevallen wel”, zegt een politiewoordvoerder. „Het zou goed kunnen dat het dezelfde dader(s) zijn, maar het kan ook drie keer iemand anders zijn geweest.”

De politie heeft camerabeelden beschikbaar gekregen, die momenteel worden onderzocht.

Nijmegen e.o.