Massale opkomst in Kekerdom.
Volledig scherm
Massale opkomst in Kekerdom.

Driekwart van Kekerdom naar de stembus

GROESBEEK - Bijna driekwart van de stemgerechtigden uit het dorpje Kekerdom heeft woensdag de gang naar de stembus gemaakt tijdens de verkiezingen voor provinciale staten. 

Kekerdom moest alleen het stembureau in het gemeentehuis van Groesbeek boven zich dulden, waar een opkomst van 85 procent (landelijk gemiddeld ruim 60 procent) werd geregistreerd. Maar daarbij moet worden aangetekend dat in het gemeentehuis ook veel door 'passanten’ gestemd wordt: mensen die elders in de gemeente wonen maar op weg naar het werk of boodschappen doen hier even langs gaan om een hokje rood te kleuren.

Duidelijk is in ieder geval dat deze verkiezingen vrij weinig met de lokale politiek van doen hebben. Zo werd de VVD met 2226 de tweede partij na de FvD met 2359 stemmen, terwijl de VVD in de gemeenteraad van Berg en Dal slechts één zetel (van de 23) bezet.

Ooij

De PVV (Geert Wilders) kreeg het hoogste aantal stemmen (241) per stembureau en wel in dorpshuis Op de Heuvel op de Stekkenberg in Groesbeek.  Thierry Baudet (FvD) was goede tweede met 200 stemmen in dorpshuis De Sleutel in het kerkdorp Bredeweg en GroenLinks kreeg 192 stemmen in dorpshuis De Sprong in Ooij.

Het FvD werd in Berg en Dal de grootste. Ook in Millingen, ooit rood gekleurd met een absolute meerderheid voor de PvdA, werd het FvD nummer één met 412 stemmen, waar de PvdA op 266 bleef steken. Maar zoals gezegd, deze verkiezingen hebben weinig met lokale politiek van doen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.