Volledig scherm
De Duitse auto op de Oude Kleefsebaan na het ongeval. © Waldie Rutten / 112-Nieuwsgroep

Duitser opgepakt die in politieauto stapt na ongeluk: ‘Ik wil blowen!’

BERG EN DAL - Een niet alledaags tafereel in Berg en Dal dinsdagavond: een Duitse automobilist is opgepakt nadat hij op de Oude Kleefsebaan in een politieauto stapte na een ongeval. Agenten konden hem er op tijd uit trekken. 

Het eenzijdige ongeval waarbij de Duitser betrokken was gebeurde rond 20.00 uur. De auto met een Duits kenteken raakte een lantaarnpaal, begon te tollen en kwam tot stilstand tegen een hekwerk. De Duitse bestuurder bleef ongedeerd.

De politie schrijft op Facebook dat de man het allemaal erg grappig leek te vinden en niets begreep van de commotie. Dit gedrag was voor agenten aanleiding om een alcohol- en drugstest af te nemen. Echter bleek uit de resultaten dat de man niet onder invloed was. 

Politieauto

Het vreemde gedrag van de Duitser nam tijdens onderzoeken van het ambulancepersoneel nog een nieuwe wending aan. Hij besloot namelijk weg te willen en stapte achter het stuur van een politieauto, niet doorhebbende dat dit niet zijn eigen voertuig was. Dit was de druppel voor de politie. Nadat agenten de man uit de auto hadden getrokken sloegen ze hem in de boeien. 

Coffeeshop

Op de achterbank van de politieauto zou de Duitser nog geschreeuwd hebben dat hij naar een coffeeshop wilde om daar te blowen. Hierna viel hij in slaap. Na ontwaken werd geconstateerd dat de man waarschijnlijk last heeft gehad van ontwenningsverschijnselen. Wat dit precies inhoudt is niet bekend.

De man is, na een ‘goed gesprek’, afgezet bij vrienden. Zijn auto is meegenomen door een sleepbedrijf.

Nijmegen e.o.