Volledig scherm
Aan de Molenweg in Groesbeek bij de nieuw geplaatste bomen is vreemd groen goedje tussen de bomen gelegd. © Theo Peeters

Een carnavalsstunt? Nee, de frisgroene kleur is gewoon een ingezaaide berm in Groesbeek

GROESBEEK - Die frisgroene kleur van de berm langs de Molenweg in Groesbeek is geen vroege carnavalsstunt. Het is gewoon een ingezaaide berm. Nou ja, gewoon: hier is sprake van hydroseeding. 

Vanuit een tank wordt een mengsel van water, lijm, meststoffen en zaden gespoten over de grond gespoten. Ideaal voor hellingen - zoals hier het geval is. Ideaal omdat zaden snel ontkiemen en omdat ze ‘vastgeplakt’ zitten, zodat ze niet weg kunnen waaien. 

Helikopters

Nieuwigheidje? Nee. Het principe werd in de veertiger jaren in de Verenigde Staten bedacht. Er zijn tal van toepassingen. Grote oppervlaktes worden zelfs vanuit helikopters ingezaaid, of beter: ingespoten.

Eind vorig jaar werden de lindebomen langs de Molenweg gekapt. Ze waren oud en ziek. Inmiddels staan er nieuwe boompjes. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.