Voormalig bejaardencentrum De Vijverhof aan de Kwakkenbergweg in Berg en Dal. Er zijn plannen om hier woningen te bouwen. Maar het mag geen Nijmeegse enclave worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig bejaardencentrum De Vijverhof aan de Kwakkenbergweg in Berg en Dal. Er zijn plannen om hier woningen te bouwen. Maar het mag geen Nijmeegse enclave worden. © Theo Peeters

Een jeugdhonk in Berg en Dal zonder toezicht, goed idee?

BERG EN DAL - Inwoners van Berg en Dal hadden deze maand kunnen meepraten over ideeën die in het dorp leven. Het coronavirus gooit roet in het eten, maar ze kunnen nu wel wat langer over de plannen nadenken. De ‘dorpsagenda’ heet het project, waarin plannen worden geopperd om van Berg en Dal een dorp te houden waar het lekker toeven is voor jong en oud. Dat betekent dat voor de doelgroepen de voorzieningen wel goed moeten zijn. Maar er doemen wat problemen op. 

- Woningbouw

Er mogen wel wat huizen bijkomen in Berg en Dal. Een prima plek is het terrein van het voormalige verzorgingshuis Vijverhof. ,,Woningen voor ouderen én betaalbare woningen voor jongeren”, zeggen Imke de Haas van de dorpsraad en Jos Verstegen van dorpshuis Kerstendal. 

Quote

Er moeten knopen worden doorgehakt. Wat vinden de inwoners van Berg en Dal?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.