Het kerkje in de Millingse Zalmstraat lijkt voorlopig van de verkoop gered. De gemeente Berg en Dal wilde er eigenlijk vanaf om geld te besparen. Een clubje bezorgde dorpsbewoners wil het zover niet laten komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het kerkje in de Millingse Zalmstraat lijkt voorlopig van de verkoop gered. De gemeente Berg en Dal wilde er eigenlijk vanaf om geld te besparen. Een clubje bezorgde dorpsbewoners wil het zover niet laten komen. © Theo Peeters

Een tekoopbord in de tuin van dit monumentale kerkje langs de Millingse dijk? Niets daarvan, zegt de buurt

MILLINGEN - Het kon een bed and breakfast worden. Of een restaurant. Zeker leek dat het Zalmkerkje als openbaar gebouw uit Millingen zou verdwijnen. Om geld te besparen wilde de gemeente het verkopen. Nu is er toch hoop dat de geliefde trouwlocatie openblijft.

4 reacties

 • Michel Oudendag

  2 maanden geleden
  Er wordt contact gelegd met de gemeente. Ik ben voornemens om dit kerkje te kopen, en daar gaat geen één inwoner iets aan kunnen veranderen.
 • A.M. Berben

  2 maanden geleden
  Ineke Roelofs en Bart van Eck zijn het vast niet met mij eens hier, maar het kan toch simpelweg niet zo zijn dat tegenwoordig elke actie, of het nu gaat om een bouwplan of een mogelijke verkoop van een pand, maar direct moet kunnen worden getorpedeerd door onwonenden en anderen die vinden dat ze er zich mee moeten bemoeien? We kunnen toch niet alles maar blokkeren? NIMBY is al zo ontzettend omvangrijk geworden in dit land. Kunnen we nu dan niets meer accepteren vanwege eigen belang?
 • Maarten Jansssen

  2 maanden geleden
  Wat is de vraagprijs, ik heb er wel interesse in!
 • nick kooij

  2 maanden geleden
  Lain Barbier van de groep Turbo. Geweldige muzikant.