Volledig scherm
De meeste bezoekers wisten wel raad met de pullen bier. © Joop Verstraaten

Eerste Bayerische Frühschoppen schutterij OEV (Dröge) schot in de roos

MILLINGEN AAN DE RIJN – De eerste editie van het Bayerische Frühschoppen bij schutterij OEV (de Dröge) aan de Heerbaan in Millingen is gelijk een schot in de roos gebleken. Zowel buiten als binnen het schuttersgebouw was duidelijk de Bayerse sfeer te zien en te proeven. 

Naast de traditionele Beierse pullen bier was ook ruimschoots gedacht aan de inwendige mens. Zo was er een echt Bayerisch sauerkraut – menu met Eisbein oder Hähnchen, maar ook de broodjes Wurst oder Hamburger ontbraken niet. Veel aanwezigen schuttersleden ( bijna 300 ) hadden zich getooid in Beierse kledij, zoals raadslid Theo van de Velden die zo uit Beieren had kunnen komen. 

Tijdens het Frühshoppen zorgde de Egerländer kapel de Leemkuulers uit Bemmel voor de muzikale omlijsting. Het frühshoppen werd afgesloten door de kleinste DJ van Nederland Timmie Tirol. De schuttersleden van OEV kunnen het volgens jaar ongetwijfeld een tweede editie tegemoet zien van het Bayersche Frühshoppen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.