Volledig scherm
Van klein tot groot liep zaterdag hard in Groesbeek. © Joop Verstraaten

Eerste centrumrun Groesbeek trekt 440 hardlopers

GROESBEEK – 440 hardlopers van groot tot klein hebben zaterdagmiddag en -avond deelgenomen aan de eerste Centrumrun van Groesbeek.

De loop vervangt de Zwitserloot Dak Run die vorig jaar na 20 jaar stopte. 

De organisatie had er alles aangedaan om het Dorpsplein – waar de start van alle afstanden was - zo gezellig mogelijk in te richten. Wethouder Annelies Visser verrichtte het startschot bij de jeugd van 2- tot 6 jaar die het spits afbeten bij de Centrumrun. 

Na het startschot gingen de jeugdige sportievelingen op pad voor de 500 meter. Zij werden onthaald als spothelden door hun ouders, opa’s en oma’s , broers en zusjes. De beloning in de vorm van een medaille,  water en een ijsje  wachtte aan de meet. Hierna vertrokken de 7- tot 12 jarigen voor een loop van 1.000 meter, zij moesten het parcours twee maal afleggen. 

Vervolgens was het de beurt aan 26 hardlopers die 5 maal het parcours moeten afleggen en tenslotte 148 lopers die 5 kilometer dus 10 rondjes moesten afleggen. 

De verwachting is dat volgend jaar zich meer hardlopers melden voor deze run.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.