De opening werd verricht door de voorzitter van de energie coöperatie Energierijck mevrouw Caroline de Greeff. Zij was trots dat het eerste dak klaar is namens de coöperatie.
Volledig scherm
De opening werd verricht door de voorzitter van de energie coöperatie Energierijck mevrouw Caroline de Greeff. Zij was trots dat het eerste dak klaar is namens de coöperatie. © Joop Verstraaten

Eerste coöperatieve zonnepanelenproject in Berg en Dal van start

BERG EN DAL – Woensdagmiddag vond de opening plaats van het eerste coöperatieve zonnepanelenproject van Berg en Dal bij zwembad De Lubert aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek. 

2 reacties

  • Checkin

    3 jaar geleden
    Super initiatief! Wel heel jammer dat er een veel te rooskleurig beeld wordt gegeven van de opbrengst. In het artikel wordt beweerd dat een gemiddeld huishouden van 4 personen ca. 3.000 kWh verbruikt, in werkelijkheid verbruikt een gezin bestaande uit 4 personen tussen de 4.200 en 4.600 kWh. (afhankelijk van de bron). Een gasloze woning zal minimaal het dubbele verbruiken. Nogmaals, prima initiatief maar het rekensommetje klopt niet.
  • PeterD

    3 jaar geleden
    Mooi initiatief. Helaas klopt het rekensommetje niet. Een fout die (per abuis?) vaak wordt gemaakt en die de prestaties oppoetst.Volgens het bericht verbruikt een gemiddeld gezin van 3000 kWh per jaar. Dus alle gezinnen(7,7 mlj) gebruiken samen 23,1 TWh. Toch wordt er jaarlijks 120 TWh verbruikt in Nederland. Mensen gaan met de trein, liggen in een ziekenhuis, gaan naar school, werken in kantoren, willen verlichte wegen, etc. Omgerekend gebruikt elk gezin in werkelijkheid dus ca. 15.000 kWh en dan wordt het een heel ander sommetje. Dan wordt hier slechts het gebruik van 14 gezinnen opgewekt. 

Nijmegen e.o.