Een schets van Waardwonen. Zo zou het nieuwe project aan de Millingse Margrietstraat eruit kunnen komen te zien. De twaalf appartementen zijn alleen voor huurders die ‘binding met Millingen’ hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Een schets van Waardwonen. Zo zou het nieuwe project aan de Millingse Margrietstraat eruit kunnen komen te zien. De twaalf appartementen zijn alleen voor huurders die ‘binding met Millingen’ hebben. © Waardwonen

Eigen huurder eerst: alleen in Millingen wonen als je ook Millingenaar bent ‘goed voor het dorp’, maar kan dat zomaar?

MILLINGEN - Twaalf nieuwe appartementen in Millingen worden mogelijk exclusief voor mensen die binding hebben met het Rijndorp. Eigen huurder eerst: hoe werkt dat? En mag dat zomaar? Vijf vragen en antwoorden.

5 reacties

 • Gerard van Walsum

  1 week geleden
  Inderdaad een geweldig idee. Eigen eerst. Misschien een voorbeeld voor alle gemeenten zelfs de grootste. Maar daar gaat het alleen om geld, sociaal in de mond maar liever een luxe woning voor de verkoop (heet grondprijs) dan een sociale huurwoning, waarvan de huurprijs ook de pan uit rijst maar de grondprijs lager was. De aannemer wilde zeker sociale huurwoningen bouwen, Nu heerst het geld en heet projectontwikkelaars. De super (linksen) hebben krom gelegen om mee te regeren.Jan met de pet? wie
 • harry de de Vries

  1 week geleden
  Hei zeer goed plan. Lingewaard waar blijven jullie
 • Peter Driessen

  1 week geleden
  Wat een geweldig idee, dit is goed voor de lokale gemeenschap en zorgt er voor dat jongeren bijvoorbeeld dicht bij hun ouders kunnen blijven wonen. Dit kan de mantelzorg weer vergemakkelijk dus het is een echte win-win situatie!
 • Lotte Neder Betuwe

  1 week geleden
  Goed idee zouden meer dorpen moeten doen
 • Joop Arts

  1 week geleden
  Goed idee om dit een paar jaar toe te passen.
 1. Genoeg ruimte voor de bus in Nassaustraat, maar wandelaars hebben een stoepje van slechts 90 centimeter
  PREMIUM
  5

  Genoeg ruimte voor de bus in Nassau­straat, maar wandelaars hebben een stoepje van slechts 90 centimeter

  OOIJ - Nu de contouren zichtbaar worden van de nieuwe Nassaustraat in Ooij, beginnen enkele bewoners zich zorgen te maken over met name het toekomstige trottoir voor hun huis. Aan één zijde van de weg is er maar ruimte voor een stoepje van drie tegels breed, niet meer dan 90 centimeter dus. ,,Waarom leggen ze er niet gewoon een tegel bij”, verzucht aanwonende Guus Rikken.
 2. Kranenburg wil nog meer Nederlanders lokken met nieuwe winkels
  PREMIUM
  4

  Kranenburg wil nog meer Nederlan­ders lokken met nieuwe winkels

  KRANENBURG - Nu al bestaat de omzet van het Kranenburgse winkelcentrum Einkaufsarena - met onder meer Rewe, Pennymarkt, DM en Aldi - voor 90 procent uit ‘Hollandse euro’s’. De Aldi van Kranenburg zou daardoor zelfs de hoogste omzet van alle Aldi’s in Duitsland halen. Met de ingebruikname binnenkort van nog eens 14.900 vierkante meter winkelruimte wil Kranenburg meer inwoners van de regio Nijmegen lokken.

Nijmegen e.o.