Artists impression van het geplande transformatorstation in de Ooijpolder.
Volledig scherm
PREMIUM
Artists impression van het geplande transformatorstation in de Ooijpolder. © Liander

Elektriciteit is op in polderdorpen, nieuw transformatorstation is hoognodig

LEUTH - De stroom is op in Leuth, Kekerdom en Millingen. Het transformatorstation in Leuth dat de drie polderdorpen moet voorzien van elektriciteit zit aan de maximumcapaciteit. Als zich nieuwe grootverbruikers melden, zoals ondernemers, boeren, supermarkten en scholen, krijgen zij vanaf deze donderdag een afwijzing, meldt netbeheerder Liander.  

6 reacties

 • Peter van de Pavert

  5 dagen geleden
  Wil wel reageren, voetbalveld is +/-6800m2. 5ha 50000m2 Dichtbij ‘oude’ station Leuth natuurlijk! Uitbreiding van het netgebruik is daar het grootst. Fijn weekend
 • A.M. BERBEN

  5 dagen geleden
  Het valt mij op dat deze groene wethouder brekebeen laat optekenen dat een nieuw transformatorstation niet nodig zou zijn voor nieuw aangelegde zonneparken, want in een hele reeks van eerdere artikelen over zonneparken wordt dit steeds tegengesproken. Een vaste kreet is daar dan: "Het net zit vol", en dat is nu ook juist wat er hier aan speelt. Maar weer afwachten wanneer dit duidelijker gaat worden.
 • G. Boot

  5 dagen geleden
  Er staat: ‘een groot station van Liander gebouwd worden, waarvoor een terrein van 5 hectare nodig is. Dat is ongeveer een voetbalveld groot.’ Een repeterende fout uit een vorig artikel, want 5000m2 is geen voetbalveld. Maak het niet groter dan het gebouwtje is. Puntje voor de redactie. Suggestie voor een locatie: bovenop het Meertje, boven het water in het verlengde van het Hollands-Duits gemaal, op palen en in niemands vaarwater. In eigendom van het Waterschap. Graag reacties hierop.
 • Tom van de Dokken

  6 dagen geleden
  Ik had in dit en eerdere berichten dit jaar begrepen dat het een reusachtig groot station zou worden, en vervolgens zie ik dat kleine ding op de impressie hier...!
 • Johann Janssen

  7 dagen geleden
  zo en laat nu de zonnewoestijn-lobby maar komen en de omgeving volplempen met die prachtige niet in de natuur passende glasplaten.

Nijmegen e.o.