Volledig scherm
PREMIUM
Café-restaurant De Kastanje in Millingen. © Theo Peeters

Er komen appartementen op de plek van het roemruchte café De Kastanje in Millingen

MILLINGEN - Het roemruchte café De Kastanje in Millingen gaat plaats maken voor appartementen. Dat plan heeft althans uitbater Peter Smits, die nog voor de carnaval een informatiebijeenkomst wil beleggen om de omwonenden hierover nader te informeren.

Quote

Als startende horeca-onderne­mers bij de bank aankloppen, krijgen ze vaak nul op het rekest

Peter Smits , Café De Kastanje

 ,,Ik heb twee kinderen, maar die willen ons niet opvolgen", zegt Smits. ,,Ik ben 62 en wil er rond mijn 65e mee stoppen. Ik heb het bedrijf een tijdje te koop gehad, maar als je tegenwoordig in de horeca wil beginnen moet je eigen geld hebben. Mensen die dat hebben doen dat niet, want in de horeca is het zeven dagen per week 24 uur per dag werken. Dus maken we andere plannen.”

Die plannen verkeren nog in een pril stadium. Gedacht wordt aan een complex met 21 appartementen. Of alleen de zaal of ook het café tegen de vlakte gaat is nog niet besloten. In dat laatste geval zal in ieder geval het voorhuis aan de Willibrordstraat in oorspronkelijke staat opgetrokken als woning worden. ,,We moeten ook kijken wat de gemeente ervan vindt", zegt Smits.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.