Volledig scherm
De lopers worden bij dé trap hartstochtelijk aangemoedigd. © Bert Beelen

Even opletten bij de Leemkuilcross! De trap is bevroren

BERG EN DAL/NIJMEGEN - Hij is geliefd. Hij wordt gevreesd. De steile trap in de bossen van Berg en Dal die de Leemkuilcross nét even dat extraatje geeft. 

Zondag waren de houten treden ook nog eens bevroren. Alsof het bestijgen van de trap tijdens de jaarlijkse hardloopwedstrijd al niet zwaar genoeg is.  

Geen moeite

Toch hadden de ruim vierhonderd lopers - onder wie tientallen kinderen - nauwelijks moeite met de trapbielzen. Slechts een enkeling glibberde onderuit om daarna weer onverstoorbaar door te rennen richting finish. Sommigen namen het zekere voor het onzekere en beklommen de trap wandelend. Dat gold zeker niet voor de winnaars van de 8400 meter, de langste afstand. Bij de mannen was dat Niels Theloosen (29,17 minuten), bij de vrouwen Renee Cardinaals (35.07).  

De organisatie maakte zich geen moment zorgen over de vorst, zegt Annelies Dickhout. ,,De lopers letten extra goed op. We hebben ‘nul’ EHBO-gevallen gehad.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.