Ex-prof Bram Tankink verbindt zich aan Berg en Dals wielerevenement

BERG EN DAL - Bram Tankink gaat bijdragen aan de organisatie van wielerevenement Zeven voor Leven. De voormalig coureur van onder meer Quickstep, Rabobank en Jumbo heeft zich als ambassadeur verbonden aan het Berg en Dalse ‘zusje van Alpe d’HuZes’. 

Volledig scherm
Beeld van de eerste editie van Zeven voor Leven eerder dit jaar. © Flip Franssen

Net als bij het bekende Franse equivalent zamelen deelnemers aan Zeven voor Leven geld in voor kankeronderzoek. De tweede editie van het evenement vindt plaats op 17 mei 2020.

Volgens Zeven voor Leven-organisator Johan Tiesnitsch uit Beek voelt de vorig jaar als prof gestopte Tankink zich persoonlijk betrokken bij het goede doel dat het evenement steunt. 

‘Zelf meegemaakt’
,,Hij heeft zelf meegemaakt wat de diagnose kanker teweeg brengt. Bij zijn moeder hebben ze de ziekte op tijd gezien, bij ‘zijn tweede vader’ niet. Bram weet daarom hoe belangrijk het doel is waar Zeven voor Leven voor staat, namelijk kanker eerder zien.’’

Tankink kent de omgeving waarin Zeven voor Leven georganiseerd wordt goed. Hij begon zijn wielerloopbaan als mountainbiker en trok destijds vaak met Bart Brentjens de bossen rond Groesbeek in. In 2016 beklom hij met het Giro d’Italia-peloton de Van Randwijckweg - ofwel de ‘Muro di Beek’. Dat is een van de scherprechters uit het parcours van Zeven voor Leven.

163.127 euro
De eerste editie van het evenement bracht afgelopen mei 163.127 euro voor kankeronderzoek bij het Radboudumc in het laatje.

De inschrijving voor de komende editie van Zeven voor Leven gaat vandaag online van start

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.