Volledig scherm
PREMIUM
Doelman Jan Nikkelen wordt door zijn trainer onderhanden genomen. © Uit het boek: Zwarte broek en rode trui, samensteller: Chris Dijkhuis

Expositie over 100-jarig De Treffers in Bevrijdingsmuseum

GROESBEEK - Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek heeft, als de nieuwbouw klaar is, een opvallende tentoonstelling in huis: 100 jaar De Treffers. De jarige voetbalclub uit het dorp krijgt er vanaf begin oktober een tijdelijke expositieruimte.

Volgens Herman Verblackt, lid van de tentoonstellingscommissie van De Treffers, komen er tien informatiepanelen in het museum te staan waarin - ‘met tekst en veel beeld’ - steeds bij een onderdeel van de rijke clubhistorie wordt stilgestaan. Zo kunnen museumbezoekers op één paneel van alles lezen en zien over de geboorte van de club. Uiteraard passeren de vele sportieve hoogtepunten de revue; De Treffers geldt nog altijd als de meest succesvolle zondagamateurclub van Nederland. ,,Maar er zijn ook zuilen over de supporters, de vrijwilligers, het heden en de toekomst.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.