Op de dijken in de Ooijpolder wordt, zeker bij mooi weer, door motorrijders flink gas gegeven.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de dijken in de Ooijpolder wordt, zeker bij mooi weer, door motorrijders flink gas gegeven. © Theo Peeters

Extra controles op motorlawaai in regio Nijmegen, maar geluidsflitspalen? Die komen er niet

NIJMEGEN/KEKERDOM - Ziekmakend, traumatiserend, oorzaak van oorsuizen. Omwonenden van populaire dijk- en heuvelweggetjes rond Nijmegen zijn het lawaai van ronkende motoren spuugzat. De politie gaat nu speciale geluidsmeters inzetten. Te hard brommende bikers lopen daardoor kans op een dikke boete. Ook kunnen ze per direct van de weg worden gehaald.

6 reacties

 • Rutger Schönberger

  1 jaar geleden
  Niet alleen op de dijken zijn de motoren een doorn in het oog. In het centrum (Bloemerstraat en Hertogstraat) kun je spreken van een waar "circuit Nijmegen". De Mercedessen, Audi's en BMW's en ja, zelfs een enkele Suzuki Swift, knallen er met hun uitlaten op los. En dan hebben we het nog niet eens over de snelheid waarmee ze door het centrum heen scheuren. Tijd om de boel eens aan te pakken Gemeente Nijmegen!
 • Patrick Van Lieshout

  1 jaar geleden
  Fun dat er eindelijk gecontroleerd wordt, hopelijk wordt er ook echt volgehouden tot er resultaat komt
 • Jochem Boxtel

  1 jaar geleden
  Aub ook een geluids-flitspaal in stationstunnel Nijmegen!
 • J le Blanc

  1 jaar geleden
  Bijschrift foto: "Op de dijken in de Ooijpolder wordt, zeker bij mooi weer, door motorrijders flink gas gegeven"... Ik fiets hier wekelijks. En ja, je wordt af en toe ingehaald door een motor. Een enkeling rijdt hard, de meesten zijn gewoon aan het toeren. Nauwelijks luider dan een auto. Het zijn vnl. automobilisten die lak hebben aan de max. snelheid en - zonder vaart te minderen - regelmatig zó dicht langs je rijden dat je hun zijspiegel bijna raakt. Véle malen hinderlijker én gevaarlijker!
 • moon lover

  1 jaar geleden
  Die knalauto's staan dagelijke op de Waalkade met draaiende motor om geen parkeerkaartje te hoeven kopen. Ze zijn bekend maar de burgemeester doet er niets aan.